top of page

Fullskjerm mobil/desktop

I videoen nedenfor har vi forsøkt å illustrere hvordan fullskjermformatet på mobil fungerer. NB: Spesifikasjoner som bildestørrelse og safezone kan fort endres – du finner oppdaterte og gjeldende specs på schibstedforbusiness.com.Fullskjermformatet skal, som navnet tilsier, fylle hele skjermen. Ettersom det ikke finnes én standard størrelse for alle skjermer må annonsen tilpasse seg skjermen den vises på. Annonsen vil alltid skaleres for å fylle 100% av skjermens høyde, og bredden tilpasses deretter.


Har man for eksempel en annonse i 9:16-format på mobil vil denne oppleves som for smal for noen mobilskjermer da den vil utnytte høyden 100%, men ikke ha noe å gå på for å fylle ut i bredden.


Derfor er det viktig med whitespace i bredden. Det samme gjelder på toppen og bunnen av annonsen. I noen browsere og apper, som for eksempel i VG-appen, ligger det en menylinje nederst på skjermen og en header i toppen som vil dekke over deler av materiellet.


Design med hensyn til safezone


For å få best effekt av fullskjermformatet, må en derfor passe på hvor viktige elementer som logo, knapper og tekster plasseres.


Ved å ta hensyn til safezone i fullskjerm-specen vil du være sikker på at elementer ikke blir dekket over, eller forsvinner utenfor skjermen annonsen vises på.


Kontakt oss gjerne for hjelp med produksjon av din fullskjermannonse. Vi tilbyr stillbilder, video, animerte og interaktive annonser.


Bildene under viser dokumentstørrelse og safezone til mobil og desktop.

Eksempler


Comentários


postanchor
bottom of page